MEDITATIE ZWOLLE

 

 

hart meditatie

ACTIEVE MEDITATIE

Actieve meditaties, gericht op de ‘Westerse mens’. Kom vanuit je hoofd meer in je lichaam. Na een actieve meditatie volgt altijd een stilte-meditatie. Lees meer

hart meditatie

INZICHT MEDITATIE

Vanuit het ‘doen’ naar het ‘zijn’. Krijg inzicht in het mechanisme van de geest. De immer doorgaande patronen. Technieken uit de Vipassana meditatie. Lees meer

hart meditatie

MINDFULL OEFENINGEN

Het met aandacht uitvoeren van bewegingen die ook je o.a. ook terug vindt in Yoga. Maak verbinding met je lichaam en doe onderzoek.

hart meditatie

MEDITATIELES & CURSUS

Je kunt kiezen voor wekelijkse lessen, of 1 keer per 2 weken (Meditatie Plus of Inzichtmeditatie). Ieder half jaar starten er nieuwe meditatielessen. Lees meer

 

Gerjan Schoemaker - meditatieleraar

Meditatieleraar Gerjan Schoemaker

De meditatielessen worden gegeven door Gerjan Schoemaker. Gerjan is meditatieleraar in Zwolle en ook hoofddocent van de ‘Opleiding tot Professioneel Meditatieleraar’ bij het Nederlof Centrum in Amsterdam.

 

Meditatie voor beginners en gevorderden

De meditatielessen bij Vihara Meditatie Zwolle zijn geschikt voor zowel beginners als mensen die ruime ervaring hebben met meditatie. Gerjan probeert ieder seizoen weer in te spelen op de verschillende ‘niveaus’ en behoeften. Zo helpen de meditaties concreet bij klachten (als stress, angst, boosheid, etc.) maar wordt er ook diepgaand ingegaan op Oosterse filosofieën (met name het Boeddhisme) voor de mensen die vooral naar verdieping op zoek zijn.

De meditaties leiden onder meer tot:

  • Een grotere kalmte, meer rust
  • Een grotere vreugde, met name innerlijke vreugde
  • Een betere concentratie
  • Een betere opmerkzaamheid (mindfulness)
  • Meer compassie, naar anderen en jezelf
  • Evenwichtigheid, je neemt het leven meer zoals het komt
  • Inzicht, door onderzoek en inzicht leer je te leven vanuit een grotere wijsheid

Vanuit onze standaard conditioneringen worden we vooral geleefd vanuit onze verlangens en angsten/afkeer. Inzichten voortkomend uit meditatie en reflectie geeft ons de mogelijkheid om te handelen vanuit wijsheid en compassie.

 

 Meditaties Gerjan

Beluister hier enkele meditaties van Gerjan op Youtube.

meditatieruimte zwolle

MEDITATIELES IN ZWOLLE

Kies voor wekelijkse meditatielessen of een keer per twee weken. Diverse meditatie vormen waaronder Vipassana meditatie (inzicht-meditatie), Actieve meditaties (onder andere veel Osho meditaties), Mindful oefeningen en ontspanningsoefeningen. Lees hier meer informatie over de meditatielessen in Zwolle.

Vihara Meditatie Zwolle op Facebook

Meditatie Zwolle
4.8 (96.52%) 23 vote[s]


Ontvang inspiratiemails met:
🧡 Aankondigingen retraites
🧡 Meditatievideo's + Blogs
(o.a. verhalen en geleide meditaties)