fbpx
quantum light breath

Quantum Light Breath door Jeru Kabbal

De Quantum Light Breath ontwikkeld door Jeru Kabbal is een van de meest bijzondere meditaties die ik ken. Minimaal op gelijke hoogte met de Osho Dynamic Meditatie. De meditatie is er in het bijzonder op gericht om datgene in ons onderbewuste dat ons beperkt om in volledige vrijheid te leven, los te laten.

Volgens Jeru Kabbal leven we als volwassenen nog steeds vanuit de ervaringen en conditioneringen vanuit onze (vroegste) kindertijd. Terwijl dit niet meer nodig is. Integendeel, het werkt vaak tegen ons. Het brengt ons uit balans.

Het grootste gedeelte van je leven handel je vanuit je onbewuste (al denk je soms dat dit niet zo is). Volgens Jeru 99,9% op een zeer heldere dag. Als je daar niet bewust wat aan doet, dan blijft het onbewuste gewoon doen wat het denkt dat het beste is. De werking en de inhoud van het onbewuste leren kennen, is de eerste stap naar vrijheid.

Je onbewuste probeert je te beschermen. Soms in situaties waar je (als volwassene) geen bescherming meer nodig hebt. Het is onderdeel van je natuurlijke verdedigingssysteem. Het is alleen wat neurotisch omdat het in het verleden leeft.

Jeru heeft hier een hele interessante visie op welke je kunt lezen in het boek Helderheid.

Beoefening Quantum Light Breath

De Quantum Light Breath wordt volledig door Jeru Kabbal begeleid door zijn stem i.c.m. muziek. De meditatie duurt ongeveer een uur. Na een woord vooraf van Jeru, nodigt hij je uit om diep in en uit te ademen door de mond. Hierbij is het de bedoeling diep onderin je longen te ademenen waardoor je buikwand uitzet. Het ademen doe je aaneengesloten, zonder onderbreking.

Het is goed mogelijk dat je tijdens de meditatie fysieke gewaarwordingen ervaart, zoals warmte of kou verschillen, tintelingen en ook verkrampingen in b.v. je vingers.

Het is aan te bevelen om de meditatie de eerste keer onder begeleiding te doen. Wij geven zelf af en toe de Quantum Light Breath meditatie (stuur even een e-mail als je een keer mee wilt doen). Nadat je deze onder begeleiding hebt gedaan adviseer ik deze niet vaker dan 1 keer per week thuis te beoefenen.

Hier heb ik een plek gevonden waar je de Quantum Light Breath kunt downloaden.

Meditatie Retraites

Wij organiseren regelmatig meditatie retraites en meditatie dagen.

Meditatie Inspiratiemails

Ontvang inspiratiemails met o.a. meditatievideo's, tips en events.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ontvang inspiratiemails met:
🧡 Aankondigingen retraites
🧡 Meditatievideo's + Blogs
(o.a. verhalen en geleide meditaties)