Over Gerjan Schoemaker

Je zou mij kunnen omschrijven als een seculier Boeddhist met grote interesse in andere Oosterse stromingen en met name non-dualiteit. Ik verdiep mij naast het Theravada Boeddhisme dan ook in stromingen als Advaita Vedanta en Hindoeïsme. Andere Oosterse stromingen zoals het Taoïsme en Soefisme draag ik een warm hart toe, hoewel ik hier geen gedetailleerde kennis van heb. Vipassana meditatie is mijn basis en daarbij onderzoek ik aanvullende (meditatie)technieken en geef ik deze door.

Ik cultiveer het pad van de Boeddha gecombineerd met de speelsheid en vreugde van Osho terwijl ik meer en meer de non-duale zienswijze als basisperspectief ontwikkel. Op het vlak van non-dualiteit laat ik mij inspireren door o.a. Nisargadatta, Mooji, Rupert Spira en oude geschriften als de Bhagavad Gita en de Upanishads.
Gerjan Schoemaker meditatieleraar