fbpx

Gerjan Schoemaker - Meditatieleraar ZwolleGerjan Schoemaker is eigenaar van Vihara en als meditatieleraar begeleidt hij tevens retraites, meditatielessen en workshops. Gerjan geeft les in diverse vormen van meditatie aan groepen en individuen, zodat zij de verschillende effecten hiervan kunnen ervaren. De meditaties worden afgestemd op hoe ver iemand al is op het pad van bewustwording, maar vooral ook op het karakter van de mens en wat op dat moment voor hem of haar speelt. Uiteindelijk zal iedereen zijn eigen proces in het pad van bewustwording ondergaan en kan ik slechts richting geven aan dit onderzoek. Gerjan geeft les op grofweg 3 niveaus van meditatie (praktisch, psychisch en filosofisch).

De meditatielessen zijn variërend en bevatten technieken gericht op algeheel welzijn, therapeutische meditatie, het rustig maken van de geest, het reduceren van mentale en fysieke spanningen, het verlichten van specifieke klachten en het verminderen van stress. Bovenal zijn de meditatielessen gericht op het verkrijgen van inzicht in je (niet)zelf.

De technieken die worden toegepast zijn onder andere:

gerjanschoemaker-meditatie

Bekijk hier het programma voor de meditatielessen en meditatieworkshops.

Naast dat Gerjan meditatielessen in Zwolle verzorgt is hij ook hoofddocent van de meditatieleraren opleiding bij het Nederlof Instituut in Amsterdam en Almere.

Zijn ervaring en inspiratie in meditatie en aangrenzende technieken heeft hij onder meer opgedaan bij Dingeman Boot van Pannananda, bij Stephany Samson & Bernard Samson tijdens de opleiding tot meditatiedocent bij Nederlof Centrum, Marijke Heetveld bij Venwoude en via diverse leraren en meesters tijdens retraites in Europa en Azië.

De naam Vihara betekent in het Pali (taal van de Boeddha) verblijfplaats voor monniken. Tevens is de naam geïnspireerd op de Brahma Vihara’s. Dit zijn ‘de vier hartkwaliteiten’; liefdevolle vriendelijkheid, compassie, medevreugde en gelijkmoedigheid.
In de naam zit ook het woord ‘Hara’. Je Hara zit ongeveer 2 vingers onder je navel en wordt in Japan en China ook wel de bron van het leven genoemd.

Wat is meditatie? Lees hier het artikel over wat meditatie is en wat de effecten van meditatie zijn.

Gerjan Schoemaker
Vihara, meditatie Zwolle
Mail: [email protected]

Ingeschreven bij register Professional Meditatie Leraren

Hieronder een artikel van Gerjan in het &C Magazine van Chantal Janzen over de Osho Dynamic meditatie:

osho dynamic meditatie gerjan schoemaker


Ontvang inspiratiemails met:
🧡 Aankondigingen retraites
🧡 Meditatievideo's + Blogs
(o.a. verhalen en geleide meditaties)