Meditatie & Kundalini yoga retraite

Vipassana meditatie met Kundalini yoga retraite

meditatie retraite 10 t/m 13 oktober 2019 met Wilbrand Schothuis & Gerjan Schoemaker

Deze Vipassana meditatie retraite met Kundalini yoga is geschikt voor zowel meditatie beginners en gevorderden. Meditatie-ervaring is wel vereist. Twijfel of je voldoende ervaring hebt? Neem dan van tevoren contact op.

Het betreft een stilte retraite waarbij met name Vipassana Meditatie wordt beoefend, met tussendoor Kundalini yoga oefeningen waaronder lichaamsoefeningen, ademhalingstechnieken en mantra’s. Het betreft een verlengd weekend retraite met aanvang op donderdagavond om 20.00 uur en de afsluiting op zondag rond 16.00 uur.

Retraite locatie in Uffelte

De Uelenspieghel

Deze retraite wordt gegeven bij de Uelenspieghel. Dit is een inspirerende, rustige locatie midden in de natuur, in een stiltegebied. Tijdens de pauzes kun je hier heerlijk wandelen en ook de loopmeditaties kunnen buiten worden beoefend. Bij goed weer is het in overleg mogelijk dat we ook in groepsverband buiten mediteren of oefeningen doen.

Retraite locatie

Begeleiding

Wilbrand Schothuis

Wilbrand Schothuis is opgeleid tot Kundalini yoga en geeft onderricht in deze yogavorm. De Kundalini yoga is een praktische en complete vorm van yoga. Wilbrand is KRI gecertificeerd en daarnaast ook wandelcoach. Tijdens de retraite zal Wilbrand alle yoga oefeningen en technieken faciliteren.

Wilbrand Schothuis - kundalini yoga

Gerjan Schoemaker

Gerjan Schoemaker is eigenaar van Meditatie Centrum Vihara in Zwolle en hoofddocent van de opleiding ‘Professioneel Meditatieleraar’ bij het Nederlof Centrum in Amsterdam en Almere. Het Theravada Boeddhisme is voor Gerjan de basis en daarnaast verdiept hij zich in diverse andere Oosterse filosofieën en religies, waaronder het Hindoeïsme en Advaita Vedanta. Naast Vipassana meditatie onderricht Gerjan ook andere, vaak aanvullende, technieken en vormen van meditaties. Gerjan zal het meditatieproces tijdens de retraite faciliteren.

Gerjan Schoemaker meditatieleraar

Kosten retraite

De kosten voor deze retraite zijn €265,00 per persoon + Dana (donatie) voor de leraren. Bij de standaardkosten wordt voor de leraren alleen de verblijfkosten vergoed. Met het Dana principe wordt je als deelnemer uitgenodigd om te oefenen in vrijgevigheid door zelf te bepalen wat je aan de leraren wilt geven. Aan het einde van de retraite is er de mogelijkheid om anoniem Dana te geven. Het is handig om hiervoor contant geld mee te nemen. Dana kan overigens ook in andere vormen dan geld tot uitdrukking worden gebracht.

Als je graag mee wilt doen, maar de hoogte van de deelnamekosten een belemmering vormt, neem dan contact op met Gerjan Schoemaker ([email protected]).

Inschrijving vindt plaats in volgorde van ontvangst van de aanmeldingsformulieren en betaling.

Retraite Programma

Het programma omvat Vipassana loop- en zitmeditatie, daarnaast meditatie-instructies, Kundalini yoga, ademoefeningen, mantra’s zingen, dhammavoordrachten en een persoonlijk gesprek (interview).

Overnachting + maaltijden

Omdat het aantal 1-persoons kamers beperkt is word je verzocht via het aanmeldingsformulier te vermelden als er speciale omstandigheden zijn waarom je een 1-persoons kamer wenst. Je hebt dan voorrang. Zijn daarna meer aanvragen voor een 1-persoons kamer dan er beschikbaar zijn worden deze toegewezen aan de oudsten in leeftijd.

De maaltijden zijn vegetarisch. Dieetwensen graag doorgeven middels het aanmeldingsformulier.

Ondersteuning meditatieproces

Ter ondersteuning van het meditatieproces wordt de retraite in stilte doorgebracht Verder wordt gevraagd tijdens de retraite niet te lezen, te schrijven of een mobiele telefoon te gebruiken. Advies is een horloge of een wekkertje mee te nemen voor als je buiten de ruimte mediteert.

 

Aanmelden

Aanmelden kan via dit formulier.

Voor vragen kun je via e-mail contact opnemen met Wilbrand Schothuis: [email protected]

Bij aanmelding ontvang je ongeveer twee weken voor aanvang van de retraite een brief met nadere bijzonderheden.

Is Boeddhisme religie of filosofie
Vipassana meditatie met Kundalini yoga retraite
4 (80%) 11 vote[s]


Ontvang inspiratiemails met:
🧡 Aankondigingen retraites
🧡 Meditatievideo's + Blogs
(o.a. verhalen en geleide meditaties)