yogakleding

Welke yogakleding moet je kopen?

Yogakleding is afhankelijk van het type yoga
Het type yogakleding dat je nodig hebt hangt sterk af van het soort yoga dat je beoefent. Het beste kan je daarom altijd advies inwinnen bij je eigen yogaleraar. Zo heb je voor Bikram yoga weer hele andere kleding nodig dan pilates en mindfulness yoga. Echter, dit zijn ook wel twee uitersten.

Loszittende of rekbare kleding
Over het algemeen is het belangrijk om voor loszittende en/of rekbare yogakleding te kiezen. Het is belangrijk dat je kleding je niet beperkt in het strekken en dat je een goede buikademhaling kan hebben. Heb je wel eens geprobeerd om in een spijkerbroek in kleermakerszit te zitten? Dat zit nog niet mee 😉 Je moet de broekspijpen eerst iets omhoog trekken om je benen überhaupt op te kunnen vouwen en waarschijnlijk moet je ook de broeksknopen openen om van een fatsoenlijke buikademhaling te kunnen genieten.

Kies dus voor loszittende (eventueel in combinatie met een sportbeha of halter top) of voor rekbare yogakleding. Yogapants zijn tegenwoordig veel gezien, zelfs in sportscholen.

Ondersteunende yogakleding
Er is yogakleding die echt ondersteunende elementen in de kleding zelf hebben verwerkt. Zoals yoga tops met een racerback ontwerp. Of een yogabroek met een ondersteunende omslagband.

Welke soorten kleding heb ik nodig?
Een yogabroek en yogashirt zijn voor de hand liggend. Maar ook aan een yogavest (voor na de yoga, of voor als je voor langere tijd stil zit of ligt). Denk verder aan een yogatop of een yoga-bh. Daarnaast wordt een omslagdoek en een yogahanddoek ook vaak meegenomen naar de yogaschool.

Bij sommige yogascholen is het ook gangbaar om zelf een yogakussen en een yogamat mee te nemen. Yogariemen, oogkussens en andere yoga-accessoires worden meestal wel door de yogaschool zelf aangeboden.

Welke yogakleding moet je kopen?
Wil je deze pagina een beoordeling geven? Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *